Mezelf het antwoord inschrijven, sessie 1

Geschreven door: Marcel Verheugd

De gitaar heeft mij gevonden toen ik een jaar of 11 was. Men had de verwachting dat ik verder zou gaan met piano spelen, in een professionele richting. Maar op Oudejaarsavond sliep ik bij een nicht, op een matje, naast een gitaar. Toen ik hem zag staan wist ik; wij gaan samen iets doen. In die sparkle, dat zielsverlangen dat als kind ontstond, ligt mijn essentie. Soms raken we die kwijt en moeten we het weer even opduiken. Dat is waar ik je in wil begeleiden.

6 juli 2021

 “ Zoek nu niet naar de antwoorden die je niet gegeven kunnen worden, omdat je niet in staat zou zijn ze te leven. En het gaat erom alles te leven. Leef nu je vragen. Misschien leef je dan gaandeweg, ongemerkt, op een dag in een ver verschiet het antwoord binnen”

(Rainer Maria Rilke) 

Ik zit er nu al lang tegenaan te hikken.
Mijn verlangen is groot.
Ik wil schrijven!
Ik heb zo intens geleefd de afgelopen jaren. Met verlies en dood. Met liefde en dans. Met donker en licht. Met vergeten en inzicht. Met broeders en zusters. Met alles wat leven is…

Er zijn woorden, er is muziek. En het wil gedeeld.

Maar hoe? Voor wie? Waarover? Waarom?

Bovenstaand citaat van Rilke geeft me een poort. De vragen leven, de vragen schrijven.
En wellicht op een dag schrijf ik mezelf zo de antwoorden binnen.

Ik begin…….  (BETERE FOTO’S)

Ik bouwde mijzelf een tuin. Een Zen-tuin. Met grote vijver en een houten schrijvers-huisje.
Ik zal schrijven over wat ik daar in verwondering ontwaar.

Ik zal schrijven van de woorden die zich hier ontvouwen in een open stroom.

Ik zal schrijven van de muziek die zich hier aandient in nederig ontvangen.

Ik zal schrijven over mijn missie die in dienst staat van de jouwe.

Als jij dat wilt.

Ik ben muzikant.

Jij ook.

Er is muziek in jou die tot klinken wil komen, in welke vorm dan ook.

Ik ging daarin een weg die de moeite van het delen waard is.

Ik hou van jouw muziek en ik weet dat ik niet de enige zal zijn.

Zij is jouw gave aan de wereld.

Mijn gave wil aan voor jou.

Zodat jij aan bent voor de wereld…….

Ik nodig je uit. Voor een sessie Zen in Moeiteloos Musiceren.

Weet je welkom in mijn Zen tuin. Dan onderzoeken we samen hoe jouw muziek steeds meer kan gaan stromen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This